Механізм реалізації інноваційних проєктів підприємствами за умов турбулентності

Випуск: № 1/1, 2021

Doi: https://doi.org/10.37634/efp.2021.1(1).1

Метою дослідження є аналіз шляхів підвищення інноваційної діяльності та обґрунтування методичних і практичних аспектів стосовно створення ефективної системи управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості. За результатами дослідження було зазначено, система управління інноваційною діяльністю харчових підприємств потребує вдосконалення відповідно до сучасних умов. Синтез важелів, методів, законодавства й інформаційної бази має створити ефективний механізм управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості й допоможе українським виробникам харчових продуктів зайняти гідне місце на світовому ринку.

Ключові слова : інноваційні процеси, система управління інноваційними процесами, індекс інтенсивності інноваційних процесів, кластер

References:

1. Burkova L.A. Estimation of economic results of activity of the enterprise taking into account structure of its financial condition. Investments: practice and experience. 2014. № 6. pp. 79–89. (in Ukrainian).

2. Horodetska T., Ivanchuk K., Niekrasova L., Semerun L., Zaychenko K. Food enterprises innovative activity organizing. Journal of Hygienic Engineering and Design. 2019. № 27. pp. 145–151.

3. Horodetska T.B., Ivashchenko A.G. Improvement of enterprise activities based on logistics. Scientific Notes. Kyiv, 2020. № 21. pp. 18–26.

4. Statistical collection “Scientific and innovative activities in Ukraine” in 2018 / responsible for the issue O.O. Karmazina. Kyiv: State Statistics Service of Ukraine, 2019. 314 p. (in Ukrainian).

5. Statistical collection “Scientific and innovative activities in Ukraine” in 2019 / responsible for the issue I.V. Kalachova. Kyiv: State Statistics Service of Ukraine, 2020. 304 p. (in Ukrainian).

Завантажити статтю